dimecres, 3 de novembre del 2010

POSA'L EN FORMA !


[21'-22'] El que els manté actius i joves no és el coneixement acomulat, sinó el que produeixen dia a dia, l'anar sempre més enllà del que ja tenim, mantenint ment inquieta i no deixant d'aprendre coses noves.
I la millor manera d'aconseguir-lo és a través del canvi continuo. Les nostres neurones reben més oxigen i creen nous circuits quan ens enforntem a situacions noves. No existeix millor estimulant mental que un canvi de feina o unes vacances, l'aprenentatge d'un nou idioma o el tracte social amb persones diferents que ens aportin una visió de la realitat diferent a la nostra a cada moment.
El factor clau és la sorpresa, la confrontació amb lo desconegut. De la mateixa manera que unes escales ens poden produir agulletes, però li fan un favor al nostre cor. Els canvis siguin de l'índole que siguin beneficien el nostre cervell.
La millor recompensa sempre està en allò que més esforços ens costa.


Quan parlem de la nostra tasca com a psicopedagogs/gues destaquem que ha de ser totalment individualitzada, ja que cada persona és diferent.
Aquest fet em fa pensar que la nostra tasca ens implicara exercitar la ment constantment per ajudar i guiar a cada persona. No podrem actuar per causa-efecte, per automatismes. Haurem de tractar cada cas com un cas aïllat de la resta, encara que puguin tenir certa semblança.
Així doncs, el factor clau de sorpresa i confrontació amb lo desconegut intervindrà dia a dia, beneficiant en aquest procés d'investigació-acció el nostre cervell.
Des del meu punt de vista els estimulants mentals hi seran al dia a dia!

Com a presents o futurs educadors també animaria a seguir una tendència educativa que s'esmenta durant l'entrevista. Aquesta consisteix en donar eines a l'alumnat que els/les permeti gestionar el coneixement, guardar-lo eficaçment i recuperar-lo amb rapidesa i eficàcia! No només centrar-se en emplenar caps, sinó donar-los eines perquè els puguin emplenar de manera significativa, establint connexions entre els nous coneixements i els coneixements previs; obrint i consolidant nous camins!



INVERTIU-HI !
per una eterna joventut mental ;)

3 comentaris:

  1. Et compro la idea, Cristina! Probablement sigui una de les millors inversions que hom pot fer a la vida.
    Bona aportació!

    ResponElimina
  2. La millor recompensa sempre està en allò que més esforços ens costa...QUINA GRAN VERITAT!

    M'ha agradat la teva entrada, molt interessant.

    ResponElimina